A Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola részt vett a Bethlen Gábor Zrt által meghirdetett Határtalanul című pályázaton. A pályázat célja volt, hogy minél több 7. osztályos tanuló tanulmányi kirándulás keretében jusson el a határon túli magyarlakta területekre, ismerje meg az ott élő magyarok életét, mindenapjait. Iskolánk támogatást nyert Hunyadiak nyomában a Délvidéken, így 40 7. osztályos gyerek és 5 pedagógus látogathatott el 2012.05.11-05.14 között Székelykevére. Székelykeve Ráckeve testvérvárosa, így az iskolák közötti szorosabb kapcsolat felvételét tűztük ki célul.

Az utazást már hetekkel megelőzte a felkészülés, hiszen rendhagyó órákat tartottunk történelemből, földrajzból, irodalomból. A környezetvédelem is fontos szerepet kapott a projektben, ennek keretén belül Ráckevén és Galambócon megmértük a Duna vízminőségét és összehasonlítottuk az eredményeket.

A programban ellátogattunk Szabadkára, Zentára, Galambócra, Szendrőre, a Kazán-szorosba. A Hunyadi-család történetének köré építettük utunkat, így ennek a csúcspontja volt Hunyadi János legnagyobb győzelmének helyszíne a Nándorfehérvár, ami a Belgrádban található vár.

Ez a 4 nap nagyon hasznos volt a diájaink részére, hiszen ellátogathattak a székelykevei általános iskolába, magyar nyelvű könyveket vittünk az iskolai könyvtár számára, közös vetélkedőt szerveztünk az Európai Unióról, táncházban is voltunk, közös produkciót készítettünk és adtunk elő a település lakóinak a helyi gyerekekkel együtt.

Hazaérkezésünk után az ott készített fotókból fotókiállítást szerveztünk, a szülők valamint a jövő évi pályázó 6. osztályos tanulóknak élménybeszámolót tartottunk.


Tanévindító (2018)
2018.08.28.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Iskolánk tanévnyitóját az első tanítási napon, 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8:00 tarjuk.....