Iskolai Könyvtár

 

Iskolánk könyvtára két helyiségben kapott helyet. Van egy kölcsönző- és egy olvasóterem. A kölcsönzőteremben a könyvek szabadpolcon kerültek elhelyezésre, az olvasóteremben a kézikönyv állomány és a folyóiratok találhatók. Az olvasóterem ad helyet a rendszeresen tartott könyvtári óráknak, melyeken a gyerekek alapfokon elsajátíthatják a könyv- és könyvtárhasználati ismereteket.  

A könyvtár 12 ezer kötetes könyvállománya mellett (szépirodalom, ismeretközlő irodalom –kb. 3500 db tankönyv) több száz egyéb információhordozó (videokazetta, CD, DVD) áll a pedagógusok és diákok rendelkezésére. A tanulást, tanítást segítő könyvek mellett könyvtárunk gyűjti az oktatóprogramokat és az interaktív tananyagokat is, így segítve a minél szemléletesebb oktatást. A kompetencia alapú oktatás segítése érdekében számos feladatlap, munkafüzet, tanítási segédanyag áll a pedagógusok rendelkezésére.

A gyerekek a búvárkodás és a könyvek kölcsönzése mellett szabadidejüket is hasznosan el tudják tölteni a könyvtárban. Folyóiratokat olvashatnak, sakkozhatnak, kártyázhatnak, társasjátékokkal játszhatnak, de számos fejlesztő játék is a rendelkezésükre áll.

Az olvasóterem a helyszíne a péntek délutánonként megrendezésre kerülő kézműves foglalkozásoknak is. Egy-egy péntek délután 90-100 pár ügyes kis kéz dolgozik a könyvtárban.

A könyvtár minden nap várja az olvasni, búvárkodni vagy kikapcsolódni vágyókat.

 

Nyitva tartás:

Hétfő: 10-14

Kedd: 10-14

Szerda: 10-15

Csütörtök: 10-14

Péntek: 10-15

 

Kovács Katalin

könyvtáros


Tanévindító (2018)
2018.08.28.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Iskolánk tanévnyitóját az első tanítási napon, 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8:00 tarjuk.....