Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola = ÖKOISKOLA

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 2016. január 30-án tartotta Budapesten a 2015. évi Ökoiskola oklevélátadó ünnepségét. Az oklevelet Gulyás Andrea közigazgatási államtitkártól (FM) és Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkártól (EMMI) vehettem át.

Az ÖKoiskola cím azon nevelési- oktatási intézmények elismerése, melyek intézményi keretek között átgondoltan, rendszerűen és mindennapi gyakorlatként ún. „egész intézményes” megközelítésben foglalkoznak a fenntarthatóságra neveléssel: a környezeti és egészségneveléssel, a helyi közösségek számára is fontos hagyományok ápolásával, a környezettudatos intézményi működtetéssel.

A cím elnyerésével (másodszor nyertük el a címet) az intézmény automatikusan csatlakozik a hazai Ökoiskola Hálózathoz. Rendszeres tájékoztatást kap az aktuális pályázati lehetőségekről. Cselekvési lehetőséget biztosít diákjainak környezetük megóvására, alakítására. Részese lehet hazai és nemzetközi iskolai vagy környezeti nevelési programoknak. Erdei iskolákat, szakköröket, jeles napokat, terepfoglalkozásokat, tanulmányi kirándulásokat, témaheteket szervezve juttatja el az információkat a gyermekekhez és az őket körülvevő társadalomhoz.

A Széchenyi terv keretén belül jelent meg a „Kutatás-fejlesztési kaleidoszkóp” 2015-ben.
Innen idézek:

„ Az ökoiskolák önfejlesztő, jövőorientált, innovatív, komplex, kiterjesztett, méltányos, demokratikus, a helyi környezetbe ágyazott, hálózatban működő, versenyképes, kommunikatív és egészséges intézmények.”

Köszönjük a megtisztelő címet!

Köszönöm kollégáim és minden segítőtársunk munkáját, hogy elérhettük ismét ezt a nemes címet!

 

Szále Zsoltné

intézményvezető

2017/18-as ökoprogramjaink listája elérhető itt. Az ökoprogramokon készült fotók iskolánk Facebook-oldalán érhetők el.


Tanévindító (2018)
2018.08.28.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Iskolánk tanévnyitóját az első tanítási napon, 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8:00 tarjuk.....