VEKOP 7.3.3-17-2017-00005

 

 

 

Pályázatot nyert a RÁFÁI!

 

2017 júliusában a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ támogatási kérelmet nyújtott be a VEKOP 7.3.3.-17. „Digitális Környezet a Köznevelésért elnevezésű Európai Uniós pályázati felhívásra, mely 2018 szeptemberében 108.357.191 Ft támogatásban részesült.

A  pályázat címe: A digitális fejlődés segítése fejlődésre nyitott iskolákban.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ lentebb felsorolt 4 iskolája nyerte el a pályázatot, a projektben való részvétel lehetőségét:

  • Ráckevei Árpád Fejedelem Általános Iskola;
  • Tököli Weöres Sándor Általános Iskola;
  • Szigethalmi Szent István Általános Iskola
  • Baktay Ervin Gimnázium, Dunaharaszti

 

A pályázat időtartama:

Kezdete: 2018. szeptember 1.

Vége: 2021. augusztus 31.

 

A pályázat kapcsán egy olyan 3 éves projekt valósul meg az intézményekben, melynek célja a készségek fejlesztése, a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, a köznevelési rendszer esélyteremtő szerepének javítása, a pedagógusok folyamatos szakmai fejlődése, tartalmi, módszertani fejlesztések megvalósítása, az oktatási szolgáltatásokhoz való hozzáférés és az egyenlőtlenségek csökkentése az egész életen át tartó tanulás érdekében.

A négy iskola 49 pedagógusa, és előreláthatólag minimum 600 gyerek profitál majd.

Intézményünk közel 5 millió Ft. értékben juthatott új informatikai eszközökhöz a pályázat révén.

Iskolánkban 11 pedagógus, 1 intézményvezető-helyettes és 1 műszaki dolgozó vesz részt, és közel 200 tanuló.

A 3 év alatt nagy hangsúlyt fektetünk a projektbe bevont célcsoportok fejlődésének vizsgálatára. A diákok motiválásán kívül a szülők, és a továbbképzésében nem résztvevő pedagógusok érzékenyítése is fontos feladatunk lesz.

A projekt ütemezésénél figyelembe vettük az előírt mérföldköveket, Ezek alapján terveztük képzéseinket, és eszközbeszerzéseinket. A 11 pedagógus összesen 7 képzésen vesz részt.

A képzések a következők:  Geomatech , Digitális tábla alkalmazása, Digitális és interaktív eszközök, szoftverek és tananyagok gyakorlati alkalmazása az oktatásban, Az olvasástechnika, szövegértés és szövegalkotás kompetencia fejlesztését segítő korszerű tanítási, tanulási módszerek, eljárások technikák,  IKT kompetenciákat fejlesztő eszközrendszer,   Pedagógusok IKT kompetenciáinak fejlesztése, Felkészítés a Nemzeti Köznevelési Portál (NKP) használatára.

 

 

 

Gyergyádes Ágnes

Ig.h., projekt koordinátor

 

 

 

A pályázatról részletesen a fenntartó oldalán olvashat:

Pályázati információ:

 


Tovább a VEKOP-7.3.3.-17-2017-00005 Pályázati hírek menüpontra:

Hírek, Információk

 

 Tanévindító (2018)
2018.08.28.

Kedves Szülők! Kedves Gyerekek!
Iskolánk tanévnyitóját az első tanítási napon, 2018. szeptember 3-án, hétfőn 8:00 tarjuk.....